Het werken met "Templates" lijkt steeds normaler en standaard te worden. Maar toch is er nog steeds een discussie gaande of dit de juiste manier van werken is. Vragen waar dewebmeester.nl mee te maken krijgt:

 

 1. Is het wel professioneel om met een template te werken?

  Mijn antwoord: Het is erg professioneel om met een professionele website template te starten. Dan moet natuurlijk wel een goede template gekozen worden. Er bestaan templateclubs en webtemplate design bureau's waar dagelijks door vele professionele designers gewerkt wordt aan de ontwikkeling van de best mogelijke template. De website templates die u op deze website tegenkomt zijn uitgezocht door dewebmeester.nl en daarmee van zeer goede kwaliteit.

 2. Wij hebben een eigen design, wat nu?

  Vragen die u zich vervolgens moet stellen: bent u tevreden over de look&feel of wilt u een andere uitstraling? Dan kunt u het beste op zoek gaan (samen met ons) naar een website template. Alle inhoud van uw huidige website kan altijd geimporteerd worden in een nieuw design. Een volgende vraag waar u aandacht aan moet geven: wilt u gebruik maken van een CMS (een compleet beheers systeem om uw eigen website te onderhouden) en heeft u dat nog niet? Dan kunt u uw website door ons laten ombouwen.

 3. Als wij voor een template kiezen, komen we die dan ook niet bij anderen tegen?

  Nee, u zult een template nooit bij iemand anders tegenkomen. Een website template is slechts een uitgangspunt, een start, van een website. Vervolgens wordt de website opgemaakt, aangepast en ingevuld en daarmee ook het design. Verder zijn er zoveel designs en templates beschikbaar op de markt dat de kans om uw template ergens anders tegen te komen wel heel erg klein is. Na meer dan honderd bestellingen heb ik het nog niet meegemaakt dat een klant "toevallig" eenzelfde template wilde als een andere klant.

 4. De afbeeldingen en kleuren uit de template spreken me toch niet helemaal aan. Wat nu?

  Geen nood. Alles dat zichtbaar is kan door dewebmeester.nl worden aangepast. Kortom: we letten op uw persoonlijke wensen en passen een design aan voor u tot in de millimeter als u dat wilt. Ook kan elke kleur worden aangepast en dat geldt ook voor zaken als fonts, illustraties, headers, randen, effecten en funcionaliteiten.

 5. Waarom zou ik kiezen voor een template en niet een website vanaf "scratch" vanaf nul beginnen?

  Het is mogelijk om met dewebmeester.nl rond de tafel te zitten en een uniek design te bestellen uitgaande van al uw wensen. Nadelen hiervan zijn: - u zult zelf veel tijd moeten investeren in het duidelijk maken van uw wensen, - u zult zelf de nodige illustraties en voorbeelden moeten aanleveren, - de prijs van een uniek design is ongeveer tien maal hoger dan de prijs van een reeds ontworpen website template. Kortom, de voordelen van een website template: - voor een zeer geringe investering (ongeveer 50 Euro) heeft een professioneel design van hoge kwaliteit, - u heeft al vrij snel een goede online start, - u krijgt de beschikking over de bijbehorende illustraties, iconen, buttons, fonts, gradienten, achtergronden, headers, enzovoorts, - een template biedt een zichtbare start voor verder overleg en uitbreiding.

Contact informatie

Samen met ons een MKB of ZZP website pakket samenstellen?

Kom dan langs op ons kantoor in Wageningen.

Spiderman Webdesign - dewebmeester.nl

Hanenhof

Costerweg 1D

6702AA, Wageningen

Tel.: 06 412 867 16

Email.: info@dewebmeester.nl

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis tool, software of webcontent en blijf op de hoogte wat betreft ontwikkelingen binnen MKB wat betreft websites en applicaties.

Door in te schrijven stemt u in met ons
Privacy beleid.