Hier aandacht voor de volgende vragen:

- Moet een Joomla 1.5 website worden geupgrade naar Joomla 2.5?

Antwoord: Ja, en wel zo snel mogelijk. Er zijn in Nederland hosting companies die een Joomla 1.5 website simpelweg deactiveren, inclusief het hosting account, als een website nog draait op Joomla 1.5 ; Dat levert een heel vervelende en dure situatie op. De klant is de website tijdelijk kwijt, moet heel vervelend overleg voeren met een hosting company en krijgt dan beperkte tijd om de website te upgraden terwijl de website zelf niet te bereiken is en steeds minder vindbaar zal zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Upgraden dus.

 

Joomla 1.5 wordt door de Joomla community niet meer ondersteund. Dat betekent dat het systeem niet wordt doorontwikkeld en dat daarmee ook alle bijbehorende extensies, modules, componenten en plugins niet worden doorontwikkeld. Dat levert beveiligingslekken op en dat is bekend binnen de wereld van hackers. Elke Joomla 1.5 is aantrekkelijk voor een hacker. Dat is de reden dat een hoster de website deactiveert en dat is de reden dat ook u uw Joomla 1.5 zo snel mogelijk wil deactiveren of upgraden.

- Wat kost het om een Joomla 1.5 website te upgraden naar Joomla 2.5?

Antwoord: Dat is geheel afhankelijk van de complexiteit van de actuele Joomla 1.5 website. Als de website gebruik maakt van een standaard Joomla template waarvoor een 2.5 of 3.3 versie beschikbaar is, dan betekent upgraden het verhuizen van de inhoud. Dat kan eventueel met een database export / import maar wij raden aan om altijd te beginnen met een schone Joomla 2.5 of 3.3 installatie. Dit zijn de kosten bij www.dewebmeester.nl (inschatting):

  1. Joomla 2.5 of 3.3 template: 99 Euro
  2. Installatie schone CMS: 50 Euro
  3. Installatie nieuwe extensies: afhankelijk van de gebruikte extensies - vraag naar een overzicht door contact op te nemen.
  4. Verhuizen (handmatig) van alle inhoud. Daarbij filtert de klant zelf welke inhoud wel en welke niet overgenomen moet worden. Kosten: 40 Euro per uur inclusief overleg.
  5. Overige kosten: doorontwikkelen, testen, extra extensies e.a.: 30 Euro per uur.

Conclusie: upgraden van een complete Joomla 1.5 website kost tussen de 150 en 400 Euro afhankelijk van de eigen inbreng en wensen van de klant.

- Is het goed om met een Joomla 3 website te starten?

Antwoord: Dat is niet alleen goed, maar dat is de beste oplossing. Joomla 3 is afgestemd op de mobiele gebruiker en eigenlijk een geheel nieuw systeem in vergelijking tot 2.5 en 1.5 ; Verder zal Joomla 3 worden doorontwikkeld en zal de verdere ontwikkeling van Joomla 2.5 stoppen in 2014. Maar er is toegezegd dat Joomla 2.5 kan worden geupgrade naar Joomla 3.5

- Ik heb Virtuemart 1.9, kan ik upgraden naar 2?

Ja, dat kan. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om te upgraden naar 2.9 wat een voorloper is op 3.0 die geheel afgestemd zal zijn op Joomla 3.3. Kortom, ook binnen Joomla 3.3 kan Virtuemart gebruikt worden. Maar er zijn ook andere interessante webwinkel componenten voor Joomla 3.3. Kijk eens naar een component als Joomshopping of Mijoshop of Hikashop. Het is mogelijk om via een database export en import de producten uit een (oude) virtuemart installatie over te zetten naar een andere winkel component of naar een nieuwere versie van Virtuemart. Dewebmeester heeft zelfs ervaring met export van VM 1.0 / Joomla 1.0 naar VM 2.9.8 / Joomla 3.3.

- Ik wil alleen een template ombouwen van Joomla 1.5 naar 2.5 of 3.2 template. Kan dat? Wat kost dat?

Ja dat kan. Kosten zijn 99 Euro ex. BTW en inclusief test installatie. Neem contact op als u interesse heeft.

Veelgestelde vragen betreffende Joomla

Contact informatie

Samen met ons een MKB of ZZP website pakket samenstellen?

Kom dan langs op ons kantoor in Wageningen.

Spiderman Webdesign - dewebmeester.nl

Hanenhof

Costerweg 1D

6702AA, Wageningen

Tel.: 06 412 867 16

Email.: info@dewebmeester.nl

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis tool, software of webcontent en blijf op de hoogte wat betreft ontwikkelingen binnen MKB wat betreft websites en applicaties.

Door in te schrijven stemt u in met ons
Privacy beleid.