PHP - MYSQL

Intro
 Announcements
Introductie PHP
 PHP, wat is het en wat kan je er mee?

PHP, wat is het en wat kan je ermee? PHP is een programmeertaal wordt geacht een eenvoudige programmeertaal te zijn. Ik kan me voorstellen dat je daar anders over denkt dat je het ziet als een ingewikkelde reeks tekens bepaalde magische uitwerking hebben. Maar wat is dan de magische uitwerking. Oftewel: wat kan je ermee? Misschien is dat een interessantere vraag dan je af te vragen of PHP moeilijk is of niet. In ieder geval zal het je motiveren PHP te leren als je ontdekt welke mogelijkheden er allemaal zijn.

PHP wordt gebruikt om websites te genereren. Ik noem bewust: genereren, en niet: maken. Met PHP worden dynamische websites gegenereerd. Met HTML worden statische websites gemaakt. Dynamisch is niet statisch. Wat is het verschil? Statisch is iets wat niet verandert. Een statische website is een website die altijd hetzelfde eruit ziet in de browser tenzij de web master de inhoud van de code aanpast. Een dynamische website is een website die samengesteld wordt door code die informatie opzoekt, filtert en bijeen brengt en selectief zichtbaar maakt via bijvoorbeeld een browser.
Een browser produceert HTML code. Een browser produceert geen PHP code. Maar browser kan gebruikt worden om PHP te vertalen in HTML.

Contact informatie

Samen met ons een MKB of ZZP website pakket samenstellen?

Kom dan langs op ons kantoor in Wageningen.

Spiderman Webdesign - dewebmeester.nl

Hanenhof

Costerweg 1D

6702AA, Wageningen

Tel.: 085 888 58 69

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis tool, software of webcontent en blijf op de hoogte wat betreft ontwikkelingen binnen MKB wat betreft websites en applicaties.

Door in te schrijven stemt u in met ons
Privacy beleid.