Website ontwikkeling

Intro
Introductie: wat is eigenlijk een website?
 Wat is een website? Kenmerken.

Een website bestaat uit verschillende web pagina's die met elkaar verbonden zijn via interne linken.

Een website geeft altijd informatie over een bepaald onderwerp of over meerdere onderwerpen.

Dat betekent dat een website altijd een voorkant (frontend) kent (dat wat bezoekers zien) en een achterkant (backend: dat wat de ontwikkelaar ziet). Informatie moet tenslotte geplaatst kunnen worden binnen een besloten omgeving (achterkant) en publiek zichtbaar gemaakt worden (voorkant).

Een website bevat informatie die zichtbaar gemaakt wordt via een browser. Dat betekent dat een website opgebouwd wordt door code en scripts die leesbaar zijn voor browsers. Een browser is de vertaler van de code. De browser zet de code van de website om in leesbare informatie voor de bezoeker.

Een website kent een bepaalde structuur en een bepaalde layout. Het is belangrijk deze twee van elkaar te kunnen onderscheiden om klantgericht te kunnen werken. Naast aandacht voor structuur en layout is het belangrijk om aandacht te geven aan functionaliteit.

Contact informatie

Samen met ons een MKB of ZZP website pakket samenstellen?

Kom dan langs op ons kantoor in Wageningen.

Spiderman Webdesign - dewebmeester.nl

Hanenhof

Costerweg 1D

6702AA, Wageningen

Tel.: 085 888 58 69

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis tool, software of webcontent en blijf op de hoogte wat betreft ontwikkelingen binnen MKB wat betreft websites en applicaties.

Door in te schrijven stemt u in met ons
Privacy beleid.