seo ranking vindbaarheidSEO - wat is het wel en wat is het niet.

SEO is een afkorting voor "Search Engine Optimization" oftewel: de optimalisatie van je website om gevonden te worden in een zoekmachine. Hoe beter de optimalisatie, hoe beter de vindbaarheid, hoe beter de ranking, hoe meer bezoekers, hoe meer omzet. Centraal in dit verhaal staat Google. Omdat 98% van alle zoekopdrachten via deze zoekmachine verlopen, is Google (helaas) de enige authoriteit. Een website wordt geindexeerd door de robots van Google en die indexatie bepaalt hoe hoog uw website in de zoekresultaten te vinden zijn. Positie #1 is het streven. 

Met SEO wordt altijd de "niet-betaalde" ranking bedoeld. De ranking wordt verkregen door de optimalisatie van de website zelf en niet doordat u een advertentie pakket koopt bij Google (Adwords). Dat laatste noemen we SEA - Search Engine Advertisement. 

 

SEO - hoe belangrijk is dit nu eigenlijk?

 SEO is mogelijk belangrijker dan de layout van uw website. U kunt een hele mooie website hebben maar als die nergens en door niemand gevonden wordt, dan heeft u waarschijnlijk weinig bezoekers die genieten van uw website. Toch is een investering in SEO niet altijd de beste optie. Als u een "visitekaartje strategie" hanteert, dan is SEO mogelijk minder noodzakelijk. Ik bedoel hiermee dat u uw website via uw visitekaartje promoot en op die manier alleen directe bezoekers krijgt. Maar omdat 80 tot 95% van alle internetverkeer plaatsvindt via een zoekopdracht, lijkt het me toch wel echt aan te bevelen om een investering in SEO te overwegen. 

SEO - waar op te letten?

Via dewebmeester.nl wordt aandacht gegeven aan de volgende SEO thema's:

  • Technische audit - de website moet technisch in orde zijn. De code moet schoon zijn, zonder bugs en volgens laatste webstandaarden.
  • Content audit - de inhoud van de website, de content, moet voldoen aan de standaarden van content zoals Google heeft bepaald.
  • Keyword onderzoek en planner - er moet onderzoek gedaan worden naar de zoekwoorden die uw doelgroepen gebruiken om uw diensten of producten te vinden.
  • Keyword optimalisatie - uw website moet en gevonden worden wat betreft gewenste zoekwoorden.
  • Social media optimalisatie - uw website moet genoemd worden binnen bepaalde social media platforms als Linkedin, Facebook, Twitter en wij geven advies over te te volgen strategie. Uw website bevat eventueel ook uw status updates zoals uzelf publiceert op Social Media. 
  • Concurrenten onderzoek - wat doet de concurrent en hoe scoort deze binnen de zoekmachines voor bepaalde zoekwoorden? 
  • Complete rapportage en rank tracking.

Wilt u ook een geoptimaliseerde website? Neem dan zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Neem contact op

 

Contact informatie

Samen met ons een MKB of ZZP website pakket samenstellen?

Kom dan langs op ons kantoor in Wageningen.

Spiderman Webdesign - dewebmeester.nl

Hanenhof

Costerweg 1D

6702AA, Wageningen

Tel.: 06 412 867 16

Email.: info@dewebmeester.nl

Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een gratis tool, software of webcontent en blijf op de hoogte wat betreft ontwikkelingen binnen MKB wat betreft websites en applicaties.

Door in te schrijven stemt u in met ons
Privacy beleid.